Operationeel Inkoper Rotor Blades

Emergya Wind Technologies BV is een ontwerper en producent van ‘direct drive’ windturbines. EWT is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2004. Het bedrijf biedt ‘direct drive’ turbines onder de merknaam DIRECTWIND, hieronder vallen de 250kW, 500kW en een 900kW/1MW windturbine’s. EWT opereert wereldwijd met activiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Al sinds 2004 is EWT succesvol op het gebied van decentrale energieopwekking en levert de voordeligste en meest betrouwbare direct aangedreven windturbines. Sinds die tijd hebben wij onszelf telkens uitgedaagd om onze producten te verbeteren zodat de kostprijs van de opgewekte energie van windturbines omlaag kan. Tegenwoordig heeft EWT zich met meer dan 600 geïnstalleerde windturbines in Noord-Amerika, Europa en Azië bewezen. Ook hebben we een gecertificeerd en hoogwaardig productprogramma voor decentrale windenergieopwekking, inclusief energieoplossingen en integratie met andere bronnen van duurzame energie.

Sinds begin 2018, produceren we in onze fabriek in Enschede (EWT Rotor Blades) de rotor bladen voor onze turbines zelf en zijn hiermee de enige productielocatie van rotor bladen in Nederland. Iets waar we trost op zijn. De bladen zijn gemaakt van glasvezelversterkte epoxy, een composietmateriaal dus. De productie is een team effort en een combinatie van ambachtelijke handenarbeid met hoogwaardige processen en kwaliteitsborging. We hebben een tweetal productielijnen, waarin we diverse bladtypes kunnen produceren met een bladlengte van 24,5 tot 29,2 meter.

Door een aanstaande opschaling van de productie zoeken we op diverse functies direct en indirect personeel.  Voor onze fabriek in Enschede zijn wij op zoek naar een ervaren parttime Operationeel Inkoper (0.6 FTE).

Verantwoordelijkheden:

De Operationeel Inkoper is samen met de Managing Director RB verantwoordelijk voor de reguliere inkoop van een groot aantal artikelen. Samen zorg je voor de inkoop van artikelen voor onze productie en ondersteunende activiteiten. Je zoekt naar kosten efficiënte oplossingen en gaat actief op zoek naar alternatieven. Je verwerkt MRP orders in ons ERP systeem IFS en zorgt voor opvolging van alle orders.

De juiste kandidaat ziet het als een uitdaging om deze voor EWT Rotor Blades nieuwe functie (positie?) mee vorm te geven en nader te definiëren. Het kunnen prioriteren van werkzaamheden en een grote mate van stressbestendigheid zijn een must.

Wat breng je mee?

  • Minimaal opleiding op MBO niveau;
  • Ongeveer 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een technische omgeving;
  • Je bent bekwaam met ERP systemen, bij voorkeur met IFS;
  • Stressbestendig en initiatiefrijk:
  • Goede (mondelinge en schriftelijke) communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels:
  • Je bent energiek, ambitieus, hebt lef en wilt met de organisatie mee groeien:
  • Je hebt een winnaarsmentaliteit, je kan tegen stress en kan een groot aantal taken gelijktijdig handelen:
  • Je weet conflicten goed op te lossen en bent sterk in het stellen van prioriteiten:
  • Je woont in de buurt van Enschede en bent tenminste voor 20 uur per week beschikbaar:
  • Je hebt een sterke “can do” mentaliteit Je werkt met plezier aan een goede relatie met je leveranciers en je interne stakeholders.

We vinden het tevens van belang dat je energiek bent, creatief kan denken, pro actief bent, communicatief vaardig bent en past in onze cultuur van ondernemerschap en commercieel bewustzijn Voor onze organisatie zoeken we mensen die flexibel, en probleemoplossend te werk gaan. Naast de functie inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang in deze procedure.

Indien je voldoet aan het profiel en je bent geïnteresseerd, dan kan je je cv met motivatie sturen aan:  Saskia van den Ingh (Human Resources) via email s.vandeningh@ewtdirectwind.com