Service Monteur Wind (Noord-Nederland)

Emergya Wind Technologies BV is een ontwerper en producent van ‘direct drive’ windturbines. EWT is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2004. Het bedrijf biedt ‘direct drive’ turbines onder de merknaam DIRECTWIND, hieronder vallen een 250kW, 500kW en een 900kW windturbine. EWT opereert wereldwijd met activiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. Van daaruit beheren wij de disciplines: Sales, Operations, Engineering, Supply Chain, Project Management, Controle, Assemblage en service en onderhoud.

Voor de regio Noord-Nederland zijn we op zoek naar een ervaren Service Monteur Wind.
Je bent werkzaam in het veld, onderhoudt onze windturbines in Noord-Nederland, en je woont in Friesland.

Werkzaamheden:

  • Je belangrijkste doel zal zijn om alle activiteiten met betrekking tot de installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie van onze windturbines uit te voeren. Je wordt verzocht om regelmatig windturbines te beklimmen (75meter). De werkzaamheden zijn fysiek best zwaar, die veel inspanning en kracht vereisen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en controle van alle componenten in de windturbine. Daarnaast dien je storingen te herkennen in de architectuur van het systeem.
  • Tijdens alle service/onderhoud/reparatie activiteiten ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de klant. Je informeert ze over de status van de windturbine. Kortom, je bent verantwoordelijk voor de veilige en doeltreffende werking van alle elektrotechnische en mechanische onderdelen in EWT turbines.
  • Je zal goed intern getraind worden en begeleid.

Functie-eisen:

  • Wij vragen een afgeronde opleiding in Elektrotechniek (MTS of HTS), of gelijkwaardig.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in de wind
  • Je bent in uitstekende lichamelijke gezondheid en je hebt geen last van hoogtevrees.
  • Je hebt een goede kennis van de Engels en Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je woont in het Noorden van Nederland
  • Je bent bereid om naast de regulieren diensten ook af en toe in weekend-shifts te werken.

Je komt in een leuk professioneel en internationaal team en werkt soms mee aan internationale installaties, samen met anderen. Wij zoeken echt mensen die goed kunnen samenwerken, initiatief nemen en proactief zijn, die flexibel en probleemoplossend te werk gaan. Je werkt nauw samen met de collega’s in Nederland, met de control room in Amersfoort, maar vormt tevens een hechte groep met ook de service collega’s in de UK, Italië, Griekenland, Amerika en Turkije. Naast de functie inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang in deze procedure.

Indien je voldoet aan het profiel en je bent geïnteresseerd, dan kan je je cv met motivatie sturen aan: Saskia van den Ingh (Human Resources) via email s.vandeningh@ewtdirectwind.com