Tactical Buyer

Emergya Wind Technologies BV is een ontwerper en producent van ‘direct drive’ windturbines. EWT is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2004. Het bedrijf biedt ‘direct drive’ turbines onder de merknaam DIRECTWIND, hieronder vallen windturbines met een capaciteit tot 1MW. EWT opereert wereldwijd met activiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. Van daaruit beheren wij de disciplines: Sales, Operations, Engineering, Supply Chain, Project Management, Controle, Assemblage en service en onderhoud.

Vanwege onze ambitieuze internationale strategie en onze snelgroeiende orderportefeuille, hebben we een aantal uitstekende carrièremogelijkheden voor professionals die innovatie en technische perfectie net zo belangrijk vinden als wij. Mede door onze ambitieuze internationale strategie en ons snelgroeiende klantenbestand, hebben we diverse carrièremogelijkheden voor technici die gemotiveerd en betrokken zijn. Wij geloven stellig dat ons succes in de windenergiemarkt wordt aangedreven door onze getalenteerde en gemotiveerde medewerkers.

Voor ons hoofdkantoor in Amersfoort zijn wij voor de afdeling Supply Chain op zoek naar een ervaren fulltime Tactical Buyer.

Verantwoordelijkheden:

De Tactical Buyer is verantwoordelijk voor sourcing en het maken van inkoopafspraken met OEMs en groothandels. Samen met de Stock Controller, Operational Buyer en Senior Buyers zorg je voor de inkoop van artikelen voor onze assemblage, service en productie activiteiten. Je zoekt naar kost efficiente oplossingen en gaat actief op zoek naar alternatieven door ondermeer offertes aan te vragen en te beoordelen. Je verwerkt orders in ons ERP systeem IFS, en bewaakt volume afspraken en raamcontracten.

Samen met de Stock Controller ontwikkel je strategien om optimaal gebruik te maken van EWT’s aanwezigheid in meerder landen. Hiervoor lever je een actieve bijdrage aan TCO calculaties.

De juiste kandidaat ziet het als een uitdaging om deze voor EWT nieuwe functie mee vorm te geven en nader te definiëren. Het kunnen prioriteren van werkzaamheden en een grote mate van stressbestendigheid zijn een must.

Wat breng je mee?

  • Minimaal opleiding op MBO niveau in een technische richting;
  • Ongeveer 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een technische omgeving;
  • Je bent bekwaam met ERP systemen, bij voorkeur met IFS;
  • Stressbestending
  • Goede (mondelinge en schriftelijke) communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels en bij voorkeur Duits, Italiaans of Grieks
  • Je mag in Nederland werken en woont op reisafstand van Amersfoort
  • Je bent energiek, ambitieus, hebt lef en wilt met de organisatie mee groeien
  • Je hebt een winnaarsmentaliteit en kan tegen stress en een groot aantal taken
  • Je weet conflicten goed op te lossen en bent sterk in het stellen van prioriteiten
  • Je hebt een sterke “can do” mentaliteit Je werkt met plezier aan een goede relatie met je leveranciers en je interne stakeholders

We vinden het tevens van belang dat je energiek bent, creatief kan denken, pro actief bent, communicatief vaardig bent en past in onze cultuur van ondernemerschap en commercieel bewustzijn Voor onze organisatie zoeken we mensen die flexibel, en probleemoplossend te werk gaan. Naast de functie inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang in deze procedure.

Indien je voldoet aan het profiel en je bent geïnteresseerd, dan kan je je cv met motivatie sturen aan:  Saskia van den Ingh (Human Resources) via email s.vandeningh@ewtdirectwind.com